Bataia – rupta din Rai?!

As intreba mai intai din care Rai…
NU sunt de acord cu bataia, cu violenta. Nici asupra copiilor, nici asupra femeilor… De fapt, asupra nimanui!

Scriu despre acest subiect pentru ca sambata, in timp ce eram in metrou, un ‘tata’ si-a lovit copilul, peste fata. L-am pus intre ghilimele si ma stapanesc cu greu sa nu-l numesc bestie!

Am sa descriu situatia pe scurt ca sa va faceti o idee de cele intamplate.

Un tata (de 1.90 m) cu doi copii (unul pe la 6 ani si unul pe la 3 ani). Stateau in picioare si ii tinea de maini pe amandoi. Pana aici nimic neobisnuit. La un moment dat ii da drumul celui mic si il plesneste peste fata pe cel mare. Metroul fiind liber palma a rasunat si ne-am uitat toti catre ei. Copilul avea urma palmei pe fata. Nu plangea iar ochii ii demonstrau inca o data nevinovatia si inocenta. Abia apoi ne-am dat seama ce facuse copilul de a ‘meritat’ un astfel de tratament. Se apropiase cu piciorul de usa metroului (care era inchisa). Dupa palma a urmat si explicatia: Nu ai voie acolo. Poti cadea. Unui copil i s-a intamplat. Atat! Dupa palma primita, copilul a ramas spunand doar: Nu avea cum sa cada pe acolo.

Si acum ma intreb! De ce nu a avut rabdare sa-i explice, sa-i spuna de ce nu avea voie sa se apropie de usa? De ce a preferat sa corecteze o greseala cu una incomensurabil mai mare? Este o scuza stresul prin care trece in fiecare zi? Este de vina copilul ca salariul lui de abia daca acopera rata lunara la casa sau masina? Pentru ce sa faci un copil daca nu sa-l protejezi si sa-l iubesti?

Ar fi trebuit ca el, tatal, sa aiba obrazul rosu, insa de rusine!

Sunt atat de dezamagita de acesti parinti, care prefera aceasta varianta josnica de a ‘educa’… 

Reclame

5 gânduri despre „Bataia – rupta din Rai?!

  1. Groaznic! Socant! Sunt fara cuvinte….Nu cred ca stresul cotidian poate fi o explicatie pentru asa ceva…Este o problema de educatie, de ignoranta a parintilor, cred eu! Cum sa dai intr-un micut de 6 ani, fara aparare, care se asteapta de la tine sa-l protejezi,de fapt?!

  2. Foarte trista povestea ta. Eu nu sunt absolut deloc de acord cu violenta nici fizica nici verbala.
    Din pacate ambele se practica, constant!
    O zi minunata iti doresc! 🙂

  3. Da… e într-adevăr un lucru urât, dar nu ai de unde să ştii ce a fost înainte… Poate se certaseră deja, iar ăsta a fost capacul pus. Ori poate că acel copil se dăduse cu fundul de ciment, ca să obţină ceva înainte de a se urca în metrou. Nu ai de unde să ştii.
    Oricum ar fi însă, hăţurile prea strânse fac dintr-un mânz, un cal sălbatic şi primul lucru pe care-l va face când va scăpa din hamuri, va fi să sară gardurile. Asta e legea firii. Vei face exact ceea ce nu ai avut voie să faci niciodată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s